You are currently viewing Emelőkosaras autó használata – Példák és lehetőségek

Emelőkosaras autó használata – Példák és lehetőségek

Az emelőkosaras autó használata talán nem mindenkinek egyértelmű, miközben lehet, hogy szüksége volna munkáihoz egy magasba emelő, jó teherbírású és mobilizálható eszközre, gépezetre. Számos helyen nehézkes a magasba jutni egy ott végzendő feladat ellátásához vagy épp nagyobb területen kell dolgozni, de nincs mód az egészet felállványozni. Az is megeshet, hogy egyáltalán nem lehet állványozni vagy pedig a feladathoz képet aránytalanul nagy idő, energia és pénz befektetése lenne az állvány felállítása. Ilyen esetekben nagyon jó, ha van egy mozgatható, megfizethető és gyorsan készen álló eszköz. Nézzük most, hogy milyen sok feladathoz, mennyire sokszínűen használható egy ilyen kosaras autó!

Hol javasolt az emelőkosaras autó használata

Az emelőkosaras autó használata minden olyan helyzetben javasolt, amikor gyorsan és biztonságosan kell a magasba jutni egy rövidebb ideig tartó munka elvégzéshez. Ezen kívül olyan esetekben is nagyjából ez az egyetlen észszerű megoldás, amikor bár a munkát hosszabb ideig végezzük, de nem lehet biztonságosan állványozni vagy más módon kijutni, feljutni az adott munkavégzési pontra.

Szűk utcák: Budapest belvárosában rengeteg a keskeny utca, ahol nehézkes, sőt néha lehetetlen állványokat felállítani. Emelőkosaras autóval viszont könnyedén megközelíthetőek a tetők, ablakok, erkélyek, homlokzatok még a legszűkebb utcákban is.

Nehéz terep: Domboldalon, parkban, vagy egyenetlen talajon állványozni balesetveszélyes és időigényes. Ezzel szemben az emelőkosaras autók strapabíróak, kényelmesen mozognak terepen is, így a munkavégzés hatékonyabb és biztonságosabb.

Milyen munkákhoz jön jól a kosaras autó?

Magas épületek: Panelházak, irodaházak, történelmi épületek tetőszerkezetének javítása, ablaktisztítása, szigetelése, karbantartása állványokkal nehézkes és költséges. Az emelőkosaras autó használata gyorsan és hatékonyan segít a magasan lévő pontok elérésében.

Faápolás: Magas fák gallyazása, metszése, beteg fák kivágása létráról vagy állványról kockázatos. Emelőkosaras autóval a fa minden része kényelmesen és biztonságosan elérhető, a munkavégzés hatékonyabb és precízebb.

Reklámfelület szerelés: Hatalmas reklámhordók, molinók, plakátok kihelyezése létráról vagy állványról időigényes és balesetveszélyes. Emelőkosaras autóval a szerelés gyorsabb, biztonságosabb és precízebb.

Egyéb felhasználási területek még az épületgépészeti munkálatok, a vízelvezető csatornák tisztítása, a Hő- és hangszigetelés felszerelése, javítása vagy leszerelése, a tetőfelújítás, kéményseprés, kémény javítása, villámhárítók, tűzlétrák, kéményseprő létrák javítása, cseréje, az elektromos hálózat szerelése vagy a rendezvények lebonyolítása során felmerülő egyes feladatok.

Ezen példák is jól mutatják, hogy az emelőkosaras autó használata nagyon sok helyen jelen remek alternatívát. Ezek sokoldalú és hatékony eszközök, amelyek számos területen bevethetőek. Akár építőipari munkálatokról, akár faápolásról, reklámfelület szerelésről, vagy akár rendezvények lebonyolításáról van szó, az emelőkosaras autó bérlése gyors, hatékony és biztonságos megoldást nyújthat.