You are currently viewing Nagy emelőkosaras autó minden magaslati munkához

Nagy emelőkosaras autó minden magaslati munkához

A nagy emelőkosaras autó biztos talajt nyújt minden magaslati munkához. Nem csak a tűzoltók jutnak fel akár több emelet magasságba kívülről, hanem az akár 32 méteres magasságig biztonságos emelőkosarak utasai is. Nálunk 16 méteres emelőtől egészen a 32 méteres magasságig vívő gépezetig talál segítséget. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a 20 méter az már egy olyan lélektani határ, amit átlépve mindenkinek meginog a térde. Számos kosaras emelő nem is nagyon ugorja meg ezt a szintet vagy ha igen, akkor sem sokkal. A 16 és 18 méter még egészen átlagosnak mondható és természetesen mi is emelünk is „kis” magasságokba is. Ám ami nálunk az igazi nagyágyú, az a 32 méteres lehetőség.

A laikusok talán azt gondolják, hogy 20 méter, főleg 30 méter fölé ritkán kellhet kívülről emelés. Az ablaktisztításhoz ott vannak az ipari alpinisták, nagy magasságokhoz a tetőről lelógatható kosarak. Ám meglepően sokszor kell a 20 méteres magasságot bőven túlszárnyaló segítség. A nagy emelőkosaras autók a tízemeletesnél magasabb házakkal, templomtornyokkal vagy akár extra magas fákkal kapcsolatos munkákhoz kellenek. Emellett a reklámkihelyezéshez és filmek, audiovizuális tartalmak rögzítéséhez is sokszor szükségesek. Lássuk, miért válnak elengedhetetlen eszközzé a 20 méter fölötti emelésekhez!

Mikor kell az extra nagy emelőkosaras autó?

Az emelőkosaras gépkocsik 20 méter feletti emelési magasságuknak köszönhetően oda is eljutnak, ahol más gépek nehezen vagy egyáltalán nem. Legyen szó bonyolult domborzatú területekről, magas épületekről vagy nehezen hozzáférhető villanyoszlopokról, ezek a gépek képesek hatékonyan megoldani a feladatokat.

Ahogy említettük, a tízemeletesnél magasabb társasházak, panelek, irodaházak homlokzatának, külső részeinek vagy tetőszerkezetének javítása, felújítása során gyakran kell a nagy emelőkosaras autó. Hiszen ilyen helyekre állványozni veszélyes. Minél magasabbra kell feljutni, az állvány annál instabilabb és az esetleges hibáknak súlyos következményei lehetnek. Egy emelőkosaras autó, ami akár 32 méteres magasságba is stabilan felviszi a szakembereket, olyan biztos alap, ami túlszárnyalja az állványok adta tartóerőt.

A 25 és 32 méteres emelőkosaras gépek már olyan magasságokhoz nyújtanak hozzáférést, ahol nagyon specifikus és biztonsági szempontból kritikus feladatok merülnek fel. ahogy fentebb már említettük az építkezéseknél és renoválásoknál például a tetőszerkezetek karbantartása vagy nagyobb építészeti elemek kezelése igényelheti ezeket a gépeket.

Ezen felül a nagy emelőkosaras autók a fotózások és filmezések terén is kiemelkedően alkalmazhatók. A 32 méteres emelőkosaras gép stabilan megtartja az operatőrt és a rendezőt, lehetővé téve különleges nézetek rögzítését. A reklámok és díszletek elhelyezése is könnyedén megoldható ezen gépek segítségével.

Gazdaságosan a nagy gépekkel is

A nagy emelőkosaras autó bérlése kifejezetten gazdaságos megoldást jelent időszakosan vagy projekt alapján szükséges magasban végzett munkákhoz. Amikor az esetek többségében elég a 16 vagy 18 méter és csak ritkán mennének ennél magasabbra, nem éri meg beruházni nagyobb masinára. Inkább béreljen és kezelje hatékonyan költségeit. Minek fizetne fenntartási költséget, minek adna ki súlyos pénzeket egy új, nagy emelőkosaras autó beszerzésére, ha a bérlés gyors, egyszerű és rendkívül barátságos árakkal működik?

Ha nagy emelőkosaras autó kell, ha 25 vagy 32 méter magasban szeretne biztonságosan és stabilan dolgozni, hívjon minket bizalommal!