You are currently viewing A kulisszák mögött – Emelőkosaras autó bérlés forgatáshoz

A kulisszák mögött – Emelőkosaras autó bérlés forgatáshoz

A szakmában töltött évek alatt számtalanszor adódott, hogy az emelőkosaras autó bérlés forgatáshoz kellett. Filmek, rövidfilmek, videoklipek, reklámok, tudósítások, közvetítések…nagyon sokféle forgatásnál tud egy akár 32 méteres magasságig 200 kilót felemelő, stabil gép megoldást kínál az ötletek megvalósításához. Ez mindig egy izgalmas és különleges feladat, ezért írunk is róla egy kis összefoglalót.

Amikor egy átlagos néző filmforgatásra, videoklipek, reklámok és egyebek forgatására vagy különböző közvetítésekre gondol, valószínűleg olyan képek jelennek meg előtte, mint a sztárok, az ismert emberek, riporterek, zenészek, táncosok, a hatalmas stábot irányító rendező és az a hangulat, amit a késztermék sugall. De mit rejtenek a kulisszák mögött ezek a produkciók? Miért lehet fontos és hasznos egy emelőkosaras autó bérlés forgatás, közvetítés esetén? Nézzük meg kicsit a kosaras emelők jelentőségét a filmes alkotóvilágban és a média világában!

Hol kell emelőkosaras autó bérlés forgatáshoz?

1. Kreatív kameranézetek

Az egyik legfontosabb ok, amiért emelőkosaras autóra lehet szükség, az a kreatív kameranézetek elérése. Ezek az autók lehetővé teszik, hogy az adott képet, jelenetet olyan magasságból és szögből vagy olyan pontról rögzítsék kamerán, amit a hagyományos kameratartók vagy állványok nem érhetnek el. Ezáltal a rendezők és operatőrök lehetőséget kapnak arra, hogy lenyűgöző és egyedi perspektívákat hozzanak létre, amelyek fokozzák a film, klip, közvetítés hatásosságát. Ezen kívül például ismeretterjesztő munkáknál olyan szögekből, olyan pontról van lehetőség felvételt készíteni, ami túl magasan vagy túlságosan elérhetetlen helyen van. Az egyre fejlődő drón megoldások még nem tudnak mindent és az igazság az, hogy sokszor túl drágák is lennének. Mi azért sokkal jobb áron biztosítjuk a stabil alapot 32 méterig.

2. Szükséges magasságok

emelőkosaras autó filmforgatáshoz

Néha egy forgatási helyszín olyan magas pontjait kell elérni, amelyekre a stábtagoknak nincs könnyű hozzáférése. Például egy magas épület tetejéről vagy egy hatalmas fa lombkoronájából történő felvételek esetén az emelőkosaras autó biztosítja a szükséges magasságot a kamerák, fénytechnikai eszközök és egyéb felszerelések elhelyezéséhez.

3. Megvilágítás és egyéb effektek

Egyes felvételekhez szükség lehet speciális, magasról érkező megvilágításra vagy épp nagy terület megvilágítására, ami hatalmas reflektorokkal is csak magasból lehetséges. Ha ezt viszonylag jó áron és gyorsan szeretnék kivitelezni, a hely pedig kelleni fog a részfeladat elkészülte után, egy mobilis kosaras emelő lesz a jó választás. Ha nem lenne kifizetődő vagy megoldható állványt, szerkezetet építeni, akkor az emelőkosaras autó bérlés forgatáshoz a legideálisabb.

A kosaras bérlés további előnyei

4. Gyors és rugalmas munkavégzés

A filmgyártásban idő pénz, és gyakran szükség van gyors és rugalmas megoldásokra. Az emelőkosaras autók lehetővé teszik a stábtagok számára, hogy gyorsan és hatékonyan helyezzék el a kamerákat és fényeket a kívánt helyeken, minimalizálva ezzel a forgatási időt és költségeket. És ahogy említettük, amint végeztek, az egész könnyedén felszámolható. Leengedjük a kosarat, kiürítjük és már ott sem vagyunk.

5. Biztonságos munkakörülmények

Az emelőkosaras autók biztonságot és stabilitást nyújtanak a stábtagoknak és a technikai felszereléseknek egyaránt. A megfelelően kiképzett szakemberek irányítása alatt ezek az autók lehetővé teszik a magasban történő munkavégzést anélkül, hogy veszélyeztetnék bárkit vagy bármit a forgatás során.

Összességében az emelőkosaras autó bérlés forgatáshoz számtalan esetben lehet elengedhetetlen. Könnyen, gyorsan és remek áron teremtünk lehetőséget, hogy az alkotók megvalósítsák kreatív elképzeléseiket, és lenyűgöző látványvilágot teremtsenek a filmekben, reklámokban vagy remek helyről közvetíthessenek. Legyen szó lenyűgöző kameranézetekről vagy veszélyesnek tűnő helyszínek biztonságos eléréseiről, autóink biztos alapot kínálnak egészen 32 méteres magasságig.